Biograferne i Odense – Hvad deres navne betyder, hvor de er, og hvornår de åbnede første gang

Biograferne i Odense - Hvad deres navne betyder, hvor de er, og hvornår de åbnede første gang

Den første biograf slog dørene op i Odense 1. oktober 1914. Den fik navnet “Nordisk Bio” og lå på Østre Stationsvej. Den anden åbnede dørene et år senere, den 4. september 1915, og blev kaldt "Metropol". Den tredje åbnede i 1917 kaldet "Nordisk Bio II", og den lå også på Østre Stationsvej.

I 1920 var der tre biografer i Odense: Nordisk Bio II, Metropol og Nordisk Bio III ved Kongensgade (nær hovedbanegården).

I 1922 slog den nye biograf "Føniks" dørene op i nærheden af

Indledning: En kort historie om biografer i Odense

Biografer i Odense kan spores tilbage til 1911, hvor den første biograf blev åbnet af to brødre. Kaldet 'Tivoli', lå det på hjørnet af gaden 'Banegårdspladsen' og 'Vestergade'.

De første biografer i Odense blev skabt som følge af en voksende interesse for biograf, som var blevet udløst af udgivelsen af film som Det Store Togrøveri. De første biografer blev skabt af iværksættere, der så en mulighed for at tjene penge på folks ønske om at se disse nye film.

Tivoli-biografen var en af disse tidlige biografer, og den blev hurtigt populær blandt lokalbefolkningen. Den havde 400 pladser og viste 3-5 film hver dag, inklusive danske produktioner og internationale indslag. I 1916 åbnede en anden biograf på Ny Kongensgade kaldet 'Centralen', som også blev populær blandt lokalbefolkningen – men denne gang for at vise amerikanske film.

Pioner Biograf ̶ Begyndelsen ̶

Pioneer Cinema ̶ Begyndelsen

I gamle dage blev de første biografer åbnet i Odense. Den første biograf i Odense blev åbnet i slutningen af 1913. Den hed "Palæsteatret" og lå på Skolegade. Et år senere åbnede en biograf kaldet "Det Kongelige Teater" på hjørnet af Vestergade og Østergade.

I 1915 åbnede en anden biograf kaldet "The Olympia Theatre" på Vesterbro Gade og i 1916 var der en biograf ved navn "The Great Northern", som nu er kendt som Nordisk Film Biografer.

Flere biografer blev derefter bygget gennem årene, og mange flere åbnede i 1920'erne, 30'erne og 40'erne. Der er i øjeblikket ni biografer, der stadig er i drift i Odense i dag: Nordisk Film Biografer (1916), Kino 1 (1925), Kino 2 (1925), Palads

Cinema Parken ̶ Den største biograf i Odense ̶

Biograf Parken er den største biograf i Odense. Den har i alt 12 skærme og tilbyder en bred vifte af film for alle aldre.

Biografen ligger i udkanten af Odense, tæt på Forskerparken og lige ved motorvej E20.

SF Bio ̶ En gammel biograf fanget mellem en nyere og recessionen ̶

SF Bio er en biograf i Odense, Danmark. Det blev bygget i 1935, og det er placeret mellem den nyere Cinema City, der åbnede i 1997, og recessionen.

Biografen har været en del af Odense i over 80 år, og den har været en vital del af kulturen og historien. Biografen kæmper i øjeblikket med faldende besøgstal på grund af konkurrence fra moderne biografer.

Ave. Cinéma de France ̶ The Forgotten Palace of Cinema i Danmarks Anden By ̶

Ave. Cinéma de France ̶ The Forgotten Palace of Cinema i Danmarks Anden By ̶

Bygningen ligger i Odense by og har stået forladt i årevis. Det blev oprindeligt bygget som en biograf i 1920'erne, og det var et populært sted at gå ud for at se film.

I 1960'erne blev biografen forældet, og man begyndte i stedet at gå i nyere biografer. Biografen lukkede i 1978, og den har været forladt lige siden.