De bedste danske nyhedswebsteder for uafhængig og upartisk information

De bedste danske nyhedswebsteder for uafhængig og upartisk information

Det danske medielandskab ændrer sig hurtigt i takt med onlinejournalistikkens fremgang. Den danske avisbranche har været i tilbagegang i årtier, og de fleste aviser er blevet købt af store virksomheder.

De bedste danske nyhedshjemmesider forsøger at udfylde dette hul ved at levere upartisk indhold, der ikke er påvirket af kommercielle interesser.

I Danmark er der en række uafhængige medieorganisationer, der producerer journalistik af høj kvalitet. Disse organisationer finansieres typisk gennem donationer eller abonnementer, og de har ingen kommercielle interesser.

Få mere viden om Politikens artikelarkiv her.

De bedste danske nyhedshjemmesider tilbyder et alternativ til almindelige medier med et andet perspektiv på aktuelle begivenheder, ofte baseret på en venstreorienteret ideologi.

Nogle af de mest populære uafhængige nyhedssider i Danmark er Politiken og Information (på engelsk).

Hvad er de bedste danske nyhedswebsteder?

Der er mange danske nyhedshjemmesider, der dækker landet og verden. Det er nogle af de bedste danske nyhedshjemmesider

Her finder du mere information om mere end bare nyheder.

Den øverste danske nyhedshjemmeside, Berlingske, er en avis, der er udkommet siden 1749. Den dækker nationale og internationale nyheder samt meningsindlæg.

Berlingske er kendt for sin undersøgende journalistik og for at være en af de første aviser i Danmark, der udgav en komplet tekst på engelsk.

Den næstbedste danske nyhedshjemmeside er DR Online, som er en online-only kanal for Danmarks offentlige tv-selskab, DR. Det giver 24-timers dækning af nationale og internationale begivenheder med fokus på politik, sport og kultur.

DR Online tilbyder også et omfattende arkiv med mere end 5 millioner artikler udgivet siden 1996.

DR Online har vundet flere priser som The European Newspaper Award i 2014 for sit digitale transformationsarbejde.

Den tredjebedste danske nyhedshjemmeside er JP/Politikens Hus som udgiver to aviser: Jyll

Hvorfor disse 1,8 millioner danskere vælger at læse nyhederne på Facebook

Det danske folk er blandt de mest aktive på Facebook. De kan lide at dele deres meninger og forbinde med hinanden.

En ny undersøgelse afslører, at danskerne er blandt de mest aktive Facebook-brugere i verden. Hver femte dansker bruger Facebook hver dag, og hver tiende bruger det flere gange om dagen.

Undersøgelsen fandt også, at dette høje aktivitetsniveau ikke kun skyldes, at Danmark er et lille land, men at danskere nyder at læse nyheder på Facebook.

Det land, der læser flest aviser i Europa – Overraskelse! Det er Danmark

Danske aviser er en af de mest læste aviser i Europa. Det skyldes, at danske nyheder er meget velskrevne og har et interessant perspektiv på aktuelle begivenheder.

Det land, der læser flest aviser i Europa, er Danmark, med et gennemsnit på over 3 millioner solgte aviseksemplarer om dagen. Dette er ikke overraskende i betragtning af kvaliteten af deres journalistik og deres unikke holdning til aktuelle begivenheder.

5 Top danske nyhedskilder, du bør læse

Den danske mediebranche er en af de mest progressive i verden, og Danmark er hjemsted for nogle af de bedste nyhedskilder. Her er 5 bedste danske nyhedskilder, du bør læse.

1) Politiken

2) Ekstra Bladet

3) Berlingske

4) DR

5) TV2 News